Alquímia; Cos i ànima

De l’estructura dels ECM, a la subtilesa del treball amb el Potencial Corporal

D’un cos après, a un cos sentit

Us proposem un espai en format taller…

D’un dissabte al mes que hem anomenat ALQUÍMIA; COS I ÀNIMA. El treball neix de la combinació de dues mirades que es complementen: la dels ECM Estiraments de cadenes musculars, amb la seva atenció a l’estructura, i la del TPC Treball amb el Potencial Corporal, que ens endinsa en l’univers subtil dels matisos. Totes dues mirades amb el Cos com a Guia.

 

La primera part del taller gira al voltant dels ECM Estiraments de cadenes musculars, pràctica d’orientació humanista precisa i senzilla basada en un estirament suau, sostingut i conscient que respecta les limitacions del propi cos. La majoria de les persones tenim escurçades una o diverses cadenes musculars, fet que causa desalineaments a la nostra estructura corporal. Mantenir el nostre cos desalineat en l’espai suposa una alta despesa energètica que redueix la nostra energia vital. Aquesta tècnica corporal conscient té com a propòsit alliberar el cos de tensions profundes, millorar l’alineament i conservar el moviment.

 

La segona part del taller se centra en el TPC Treball amb el Potencial Corporal, una pràctica de l’atenció plena a través del cos que ens apropa a la seva saviesa, a la seva intel·ligència innata. Es basa en la premissa que quan la consciència està desplegada, un petit estímul pot tenir una gran ressonància i que allò que podem viure a través del cos deixa de ser compulsiu a la ment. La pràctica es fonamenta en la Confiança que el nostre organisme posseeix una tendència a posar-ho tot al seu lloc quan se li dóna la mínima oportunitat. Explorem el moviment, avantposant la curiositat a l’anàlisi i, a través de l’experimentació amb el cos, prenem plena consciència de qui som.

 

Les sessions es plantegen com un recerca guiada i la pràctica es transmet mitjançant consignes verbals. No fem ús de la inducció, la suggestió ni de la imitació, de manera que cada persona pugui adaptar el treball a la seva condició personal tractant de permetre i no de forçar.

Dissabtes de 10 a 13h.
Dates del 2n trimestre: 18 de gener, 15 de febrer i 14 de març.
NO hi ha compromís d’assistència als tres tallers.

A càrrec de Maria Lluïsa Vivas, facilitadora d'ECM i TPC, terapeuta morfoanalista, osteòpata i naturòpata.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse