Sobre Aleph

Univers Aleph

La conjunció de sons que conformen Aleph desplega, a mode de mantra, diferents significats, diferents miralls en què mirar-se, petits universos pels que transitar. Tots som una mica Aleph, tots i cadascun de nosaltres contenim la Unitat i, alhora, infinits microcosmos que també parlen de qui som.

 • Origen

  La lletra Aleph correspon a un jeroglífic egipci que representa un bou, símbol del potencial masculí fecundant de la matèria. Si gires una A majúscula, veuràs que recorda el cap i les banyes d’un bou.

 • Borges

  El Aleph, títol d’un conte de Borges i punt de l’univers amb forma d’esfera on el present, el passat i el futur es troben representant l’infinit i, per extensió, el mateix univers.

 • Matemàtiques

  En matemàtiques, Aleph és el signe gràfic, corresponent a la lletra hebrea א, emprat per a distingir els tamanys d’infinit. El terme familiar ∞ referencia l’infinit en un sentit general.

 • Aleph teràpies

  El símbol gràfic d’Aleph teràpies evoca un bou amb les seves banyes; és l’Aleph més primigeni, aquell en qui habita l’impuls creador que ens porta a explorar, a transformar-nos, a fer camí.

 • Coelho

  Aleph, títol d’un llibre de Paulo Coelho, representa un punt de connexió, on es reuneix tota l’energia de l’univers, que permet recordar vides i experiències del passat.

 • Hebreu

  Aleph, primera lletra de l’alfabet hebreu, representa l’impuls creador. L’energia d’Aleph ens convida al silenci interior per a assolir la consciència de la Unitat.

Qui som

els que treballem en Aleph

Sílvia Roca Heredia

Professió i vocació han anat confluint al llarg de la meva vida en un sol camí. He estat docent durant vint anys, tenyits bona part d’ells d’una profunda recerca de consciència de la mà de la teràpia Gestalt, la meditació, les constel·lacions familiars… Amb la intuïció com a brúixola, sento ara el meu camí impregnat de la voluntat d’acompanyar persones que busquen sanar i créixer. Em mou la recerca, humil, del Buit fèrtil, aquell que es dóna en deixar morir el que ja no és per donar espai al que pot ser. Aleph és l’univers que acull aquesta alquímia, la de deixar morir per renèixer.

Xavier Fàbregas Planas

A mesura que anem madurant, l’experiència ens mostra, com les fulles d’un arbre a la tardor, que en el nostre ésser habiten molts colors que sovint no veiem. La recerca d’aquests colors ocults donen sentit a la vida. És important mantenir viu el nostre motor… conèixer el nostre cos i tenir-ne cura ens aportarà benestar; al mateix temps, descobrir la nostra espiritualitat ens aproparà a una vida més plena.

Aleph és un espai que acompanya en la cura del cos i de l’esperit des del respecte a la identitat de cada persona. I jo tinc cura d’Aleph, de la seva estructura i gestió.

Manuel Borrego

Hace ya once años que di mis primeros pasos en la senda del yoga. Como practicante descubrí en el yoga un camino de transformación, un camino hacia la libertad que me llevó a romper esquemas, a explorar para dar comprensión a todo lo que estaba experimentando. Sin pretenderlo, el fluir me llevó a formarme como profesor con el objetivo de transmitir mi pasión por este arte que nos trae al momento presente, el único lugar donde la vida existe.

Lee Ballarà

El destino quiso, hace ya 12 años, que tras descubrir y aprender diferentes técnicas terapéuticas para poder tratar el aspecto físico, emocional y espiritual de las personas,  mis guías me enseñaran el camino que debía recorrer para llevar a cabo mi propósito de vida: ayudar a quien lo necesite, tratando sus dolencias para tener mejor calidad de vida y llegar a obtener un mayor crecimiento personal.

En mis sesiones fusiono diferentes terapias como masaje energético, Reiki, Shiatsu, aromaterapia, reflexología podal… para que el paciente recupere su estado óptimo de salud, que tiene que ver con el libre flujo de energía.

Maria Lluïsa Vivas Bazaga

Yo Soy.

En la Quietud y el Silencio es cuando me hallo. Si me pierdo, confío en volver a encontrarme. Respirar, sentir mi cuerpo y dejarme guiar. He aprendido que lo que puede ser vivido en mi cuerpo deja de ser compulsivo en mi mente y que no es lo mismo un cuerpo aprendido que un cuerpo sentido.

Me conmueve lo Innombrable, el Amor, la Belleza.

Encarna Triviño

En la meva dilatada experiència com a terapeuta, he pogut relacionar-me amb multitud de formes i maneres d’entendre i comprendre al Ser malalt, el qual manifesta el seu estat físic, químic i emocional a través del seu Ser conscient. La Teràpia Craneosacral Biodinàmica és, sens dubte, la millor tècnica que he conegut i he experimentat perquè el mateix pacient tingui consciència del seu estat, de la seva forma i del seu camí. Amb aquesta tècnica he pogut comprovar que cada persona, individualment, ha de trobar el seu propi camí per a restablir el que anomenem Salut.

Experimentar és el millor viatge per a retrobar-nos amb la nostra existència!

Marta Millà

M’agrada mirar el cel. Els sentits es desperten. Escoltar els ocellets, olorar la terra, escoltar què diu el meu cos. De dia, els núvols passen i dibuixen formes. En ells puc projectar totes les meves figures internes i deixar-les passar. Els núvols passen… passen.

De nit, m’agrada mirar l’infinit. La immensitat de l’univers em desperta la pregunta del sentit de la vida. I m’agafa vertigen, però m’hi entrego. Perquè la seva profunditat em reflecteix la meva.

I així, entre el finit i l’infinit aprenc a estar en aquesta vida.

I la comparteixo.

I estimo.

I jugo.

Óscar Cendón Fernández

“La meva vida és plena de música”

Així és com sento la vida; cada moment viscut ens deixa una cançó, un so, un color, una aroma, una vibració.

El camí pel que vinc caminant fa ja alguns anys, m’ha portat a retrobar-me amb eines i coneixements. Perdonar, entendre, recordar, alliberar, sanar i fluir amb la vida aquí i ara. El meu propòsit és compartir el millor de mi a cada moment present, sense interferir ni analitzar el teu moment present. Simplement acompanyant-te des del cor, amb música, so i veu com a vehicle, clau, far, origen i fi, per a crear un espai on la saviesa et guiï per un camí de creixement conscient i d’alliberament.

El so emès per l’Amor és el cant únic que ho unifica tot i que reflexa el so de l’univers. Agraït de poder compartir i ressonar amb Tu, de cor a cor.

Elísabet Tébar Muñoz

Sentit i sensibilitat.

Sense dubte, la sensibilitat és una de les principals característiques que podrien definir la meva feina i, en definitiva, a mi. Entorn a la sensibilitat gira el meu univers. És per això que en tot el que faig hi trobo un sentit dotant-ho d’ella.

Interessada en el cos, la Salut i el moviment, estudio Fisioteràpia i li acabo trobant el sentit dotant-la de sensibilitat amb la Kinesiologia, la Teràpia Gestalt i la dansa.

Ballar requereix sentiment, sensibilitat i tot això aflora en la meva vida quan els meus sentiments ho fan, quan el meu món es mou, quan l’univers balla.

Així és com visc jo la vida, l’univers… així és com jo sento la dansa de la vida.

Mon Roura Dalmau

Viure la vida com estant de vacances.
El meu camí, una recerca cap a la comprensió del sentit de la vida i l’existència humana. Del significat i sentit de tot plegat. Un camí ple de viatges a recòndits espais del món on he connectat amb parts de mi de les que ni en coneixia l’existència.
​El meu camí va passar també per viure uns anys en el paradís. Des d’aquella altra realitat, on vaig arribar a sentir la felicitat més gran que mai havia sentit, em va arribar la necessitat de fer-la extensible a tantes persones com em fos possible. Aquest​ és avui el meu desig.​ Acompanyar-te a treure les capes d’allò que no ens deixa gaudir plenament d’allò més genuí de la vivència i experiència vital.

Ferran Cortina Richart

La metodologia del coaching va ser la meva porta d’entrada per a acompanyar a persones i grups en el seu desenvolupament. Per això hi crec tant. Per això acompanyo altres persones que també ho volen fer. També a qui vol ajudar-se a si mateix. A qui vol transformar la seva vida. O a qui vol resoldre dificultats en la feina, en les relacions, en la salut, o en qualsevol àrea de la seva vida.

Un mestre meu diu: Tots necessitem ajudar i ser ajudats. Ho crec cegament; si no la teva vida s’empobreix cada vegada més.

Thaïs Herrera

Infermera de professió i xamana d’ànima, sempre m’he sentit atreta per la cura de les persones, font d’inspiració inesgotable. La meva innata curiositat per la vida i tots els seus processos m’han portat a anar sempre més enllà, a no conformar-me, a desenvolupar l’esperit investigador a la recerca de nous coneixements que m’ajudessin a ampliar l’horitzó i els propis recursos per a acompanyar en la salut i en la malaltia. En definitiva, la meva curiositat m’ha apropat a trobar noves maneres de comprendre i sentir, tant la professió, com el món que m’envolta. En aquest camí aventurer em vaig enamorar de la resiliència del sistema limfàtic i la virtuositat del drenatge limfàtic manual i, tot fent camí, la medicina tradicional xinesa, a través de l’auriculopuntura, va arribar per a despertar la meva xamana interior. Les meves sessions són el fruit d’una destil·lació lenta, d’un procés alquímic de coneixements de la medicina occidental, la medicina oriental, l’experiència i la intuïció.

Irene Duque Navarro

Des de ben petita em feia moltes preguntes tant quan alçava la mirada al cel, com quan tancava els ulls i m’endinsava en el silenci. Amb els anys vaig identificar el cos i la respiració com a porta d’entrada per a estar en la vida d’una manera més conscient. La Medicina Tradicional Xinesa en va ser la clau. Més tard vaig anar passant de la pregunta «Per què es tanca el cor?» a «Com es torna a obrir el cor?». En aquest cas va ser la Bioenergètica que m’hi va portar.

Avui practico i transmeto Qigong (Txikung) i Moviment Bioenergètic grupal, alhora que consolido la meva formació en acompanyament personal a través de la Teràpia Gestalt. Crec en la capacitat de cada persona per a recuperar el seu cos i la seva respiració. Crec en la saviesa del cor quan aquest està despert i serè i sento que és el camí perquè entre tots anem construint una xarxa de vida conscient i responsable.

Susana Ocaña Chamorro

Obro la mirada al testimoni silenciós,
i veig la bellesa de l’ànima encarnada en un cos,
que transcendeix la seva forma,
en un camí de sanació i tornada a casa.
La bellesa defineix la meva manera de mirar el món. Contemplar la bellesa externa em retorna a un lloc de puresa interna. Un lloc on puc recordar la llibertat de l´ànima des del cos que encarnem. Les meves eines: El cos, el moviment i l’energia.
Habitar aquest lloc -sent el cos un canal, com una clau que obre a l’inconscient, i sent el moviment generador d’energia- és obrir-se a habitar l’experiència a través del cos. Alguna cosa s’omple i es completa, es manifesten una alegria i una sensació de llibertat per reconèixer al cos allò que sentim, i és aleshores que s’obre un procés de transformació que resulta profundament guaridor.
Parteixo de la psicoteràpia corporal integrativa per preparar el cos; el treball amb somnis ,la teràpia regressiva , l’art i el moviment autèntic són altres de les eines que incorporo en el meu acompanyament, ja que aporten gran informació dels continguts de l’inconscient.

Les equivocacions són formes de fer alguna cosa d’una manera diferent, potser de manera novedosament creativa.
Fritz Perls