Formació en teràpia Gestalt. Bàsic.

L’aquí i l’ara; el poder de la Presència

Gestalt és l’actitud bàsica de valorar el present i la presència, l’atenció i la responsabilitat.
Claudio Naranjo.

Aquest formació neix de la col·laboració entre l’Institut integratiu i Aleph, Espai terapèutic.

L’Institut integratiu és una escola, referència en la formació humanista, inspirada i creada a partir del treball de Claudio Naranjo, el seu Mentor; té com a valor la qualitat humana i la professionalitat del seu equip docent.

 

PRESENTACIÓ
La formació en Teràpia Gestalt s’estructura en un curs bàsic d’un any i un curs superior de dos anys. Té com a objectiu treballar vivencialment els continguts bàsics de la Gestalt i donar espai al treball personal de cada alumne, ja que en l’enfocament gestàltic és essencial la relació interpersonal i l’autoconeixement del terapeuta.

 

Els objectius principals són:

 • L’adquisició de la capacitació teòrica de Teoria Gestalt.
 • El treball personal i terapèutic segons aquest model.
 • L’experimentació i la vivència dels principals temes de l’enfocament Gestalt.

 

Dirigit:

 • A tota persona que vulgui fer un treball personal des d’aquest enfocament.
 • Als professionals d’ajuda o estudiants (psicòlegs, terapeutes, metges, educadors, assistents socials, infermers, comunicadors, assessors, coaches…).
 • A persones que vulguin complementar la seva pràctica espiritual o meditativa independentment de la seva orientació.

 

Oferim com a principal valor la qualitat i àmplia experiència de l’equip (una mitja de 20 anys en els tutors i entre 25 i 30 anys en els talleristes). El nostre equip s’ha gestat i desenvolupat a partir del treball de Claudio Naranjo, la nostra principal font d’inspiració.

 

PROGRAMA
TREBALLS VIVENCIALS:
Presentació i treball experiencial dels temes bàsics de la Gestalt:

 • Dinàmiques de grup.
 • Aquí i ara, darse cuenta, polaritats, contacte-retirada.
 • Mecanismes d’evitació, defensa, adaptació, cicle de satisfacció de necessitats.
 • Tècniques gestàltiques, somnis i fantasies.
 • Gestalt i cos.
 • Treball amb les figures parentals.

 

TERÀPIA PERSONAL:
Espais grupals de treball personal. L’alumne podrà comptar amb el recolzament i acompanyament d’un/a tutor/a.

 

DINÀMICA GRUPAL:
Espai dedicat a la interacció del grup. Estudi i presa de consciència de la creació, les fases, els rols, etc., d’una dinàmica grupal. Aprenentatge de recursos útils en la conducció de grups.

 

ESPAI TEÒRIC-PRÀCTIC:
Elaboració teòrica dels diferents temes del curs i bases filosòfiques i teòriques de la Gestalt.

 

METODOLOGIA
La metodologia de la teràpia Gestalt és vivencial i experiencial. Parteix del treball personal interior, el treball relacional amb el grup i la integració de les diferents parts de la persona sota la guia i supervisió dels tutors i dels diferents professionals que conformen la formació en Teràpia Gestalt.

 

CERTIFICACIÓ
La formació està avalada per l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt qui atorga el diploma acreditatiu que permet l’exercici com a Terapeuta en Gestalt en diversos àmbits (desenvolupament personal, coaching, educació, corporal, creativitat, social). També tramita el reconeixement per a exercir com a Psicoterapeuta per la FEAP Federación Española de Federaciones de Psicoterapeutas.

 

 

PROGRAMA DE PRÀCTIQUES
Disposem d’un programa que permet a l’alumne endinsar-se en el món terapèutic mitjançant la col·laboració en projectes a diverses entitats socials, educatives i empresarials.

 

Beques teràpia individual:
Els alumnes que ho necessitin, i partir d’un barem establert (econòmic, familiar i de salut), poden sol·licitar una beca per a realitzar les 80 hores de teràpia individual que demana l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt. Aquestes teràpies són realitzades per professionals amb una experiència en Gestalt d’entre 10 i 20 anys.

Professorat

Sílvia Roca Heredia
Llicenciada en Traducció i Interpretació amb 20 anys d’experiència com a docent, tutora d’adolescents i acompanyament a famílies. Terapeuta Gestalt des de 2011, formada en l’Escola de l’Ésser. Formada en Món simbòlic per Empar Fresquet. Facilitadora de grups des de 2015. Constel·ladora familiar formada en l’Institut Integratiu. Desde 2017 dirigeix l’espai terapèutic Aleph, a Mataró.

 

Quim Gómez i Tarrés
Terapeuta Gestalt format en l’Institut Integratiu. Llicenciat en Filosofia i Psicologia. Psicòleg Sanitari. Capacitat com a constel·lador per l’Asociación europea de constelaciones familiares y terapia sistémica. Facilitador de grups des de 2010. Membre Titular de l’AETG. Membre de la FEAP. Format en el programa SAT de Psicoteràpia Integrativa amb Claudio Naranjo. Formació en dol amb Assumpta Mateu. Formació en Psicologia Transpersonal i Relació d’Ajuda, model Integral.

 

Marcelo Antoni
Postgraduat en Psicoteràpia Cognitivo-social per la Universitat de Barcelona. Terapeuta Gestalt amb més de 40 anys d’experiència, pioner de la Gestalt a Barcelona. Practitioner en PNL. Especialista en tècniques d’encontre i psicodramàtiques. Format en Diafreo Terapia. Terapeuta Corporal (Respiració inversa, Anells i Moviment). Format en Psicoteràpia integrativa amb Claudio Naranjo i col·laborador seu. Membre Didacta i Supervisor de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Psicoterapeuta reconegut per la FEAP (Federación Europea de Asociaciones de Psicoterapeutas). Postgrau en coaching per a gestaltistas.

 

Laura Pont
Psicòloga infantil i escolar des de 1982. Col·legiada nº0246. Terapeuta Gestalt, membre Titular de l’AETG i membre Supervisor d’orientació gestàltica. Formada en Teràpia Integrativa pel Programa SAT de Claudio Naranjo. Formada en Biodansa. Formada en Constel·lacions familiars. Coordinadora de la Formació Gestalt aplicada a la Infantesa i a l’Adolescència de l’Institut Integratiu. Fundadora i directora de KIONA des de l’any 1990. Autora del llibre: Autoconocerse para acompañar al niño. La vinculación como herramienta. Editorial: Hakabooks, 2019.

 

Juana Gallardo
Professora de Filosofia. Terapeuta Gestalt i formadora. Assessora filosòfica. Autora de dos llibres: Una historia no puede ser, novela sobre el duelo por la pérdida de la madre y Muchos amores y una sola muerte, poesía. Formada en Psicología de los Eneatipos en el programa SAT de Claudio Naranjo.

 

Andrés Higuero Muriel
Psicòleg, psicoterapeuta gestàltic format en Eneagrama i Psicologia Integrativa en el programa SAT amb el Dr. Claudio Naranjo. Membre Titular de l’AETG, membre de la FEAP i membre Titular de l’Asociación Española Bert Hellinger de Constelaciones Familiares. Diplomat per la Hellinger Sciencia. Va treballar introduint la psicoteràpia a les facultats de psicologia de la Universidad Complutense i de la Universidad Autónoma de Madrid. Ha treballat en el camp dels Serveis Socials, així com en la formació de professorat en Educació. La seva fam d’autoconeixement el va portar a conèixer diferents tradicions espirituals i al Xamanisme.

 

Luis Carbajal
Psicòleg. Terapeuta gestàltic. Terapeuta Integratiu (Programa SAT i IPETG). Format en el test Hartman. Autor dels libres Hablar con el cuerpo. La expresión corporal un camino para el bienestar y Del organismo al Cuerpo: Gestalt Corporal. Editorial Comanegra.

 

Amor Hernández
Psicòloga clínica i social. Orientadora i terapeuta sexual. Terapeuta Gestalt. Formada en psicoteràpia integrativa (programa SAT) pel Dr. Claudio Naranjo. Formada en Creativitat per Paco Peñarrubia. Formada en Anàlisi Bioenergètica per l’IPTG de Bilbao. Formació en Gestalt i Espiritualitat per Annie Chevreux. Formada en medicina de les plantes de la Península Ibèrica. Formada en 5 ritmes con Alain Allard. Deixeble de Claudio Naranjo. Col·laboradora del Programa SAT, Escuela Gestalt de Vanguardia a Sao Paolo i Belo Horizonte i Escuela Viva de Claudio Naranjo a Chiapas.

 

Ramón Ballester
Mestre (UPM) (1975). Artista pintor. Psicoterapeuta Gestalt pel Taller de Gestalt de Barcelona (1989). Arterapeuta (1985). Formador d’arterapeutes i terapeutes gestàltics desde 1990 a diferents centres del territori espanyol i català (Institut Gestalt, Escuela del Taller de Gestalt de Barcelona, “El Caminante” Escuela de arteterapia de Màlaga, Associació “Crea” Escuela de arteterapia de Palma de Mallorca, Universidad de Murcia, “Guibor” escola de Gestalt de Santiago, IPETG d’Alacant, Gestalt Barcelona, etc). Psicoteràpia Integrativa (programa SAT) (1992-2000). Psicoteràpia Clínica Integrativa per l’IPETG-Alicante (1998). Membre Didacta i Supervisor de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt) (2016), reconegut per la FEAP (Federación Española de Asociaciones de Psicoterapia) (1997). Cofundador i docent de la “edGi” Escola de Gestalt de Girona (1997). Creador i codirector de l’“eaM” escuela de arterapia del Mediterráneo (2000-2018). Cofundador i docent d’“Estudio del Carácter” (2016), equip de professionals per a la Promoció i Formació de Psicoteràpia Integrativa.

 

Bernardo Armas
Postgrau en Anàlisi i Conducció de Grups (UB). Diploma en Teràpia Familiar Sistèmica (UAB). Terapeuta Gestalt, formació fonamental i pràctiques en el Programa SAT. Deixeble i col·laborador de Claudio Naranjo des de 2001 (Professor Programa SAT-Educació, Investigador d’Eneagrama, organitzador i professor dels cursos de la Gestalt de Claudio Naranjo: Vuelta al Existencialismo Ateórico). Didacta de Coaching, PNL i Constel·lacions Gestàltiques. Co-fundador i PNL-Coach de la APNLI. Didacta i Supervisor de la AETG. Psicoterapeuta, Didacta i Supervisor de la FEAP.

Curs 2023-2024:

10 caps de setmana, d’octubre de 2023 a juny de 2024; residencial al juliol.

Horari: divendres de 18h a 22h, dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h i diumenge de 10h a 14h; residencial al juliol.

Dates:
27, 28 i 29 d’octubre.
24, 25 i 26 de novembre.
15, 16 i 17 de desembre.
12, 13 i 14 de gener.
2, 3 i 4 de febrer.
23, 24 i 25 de febrer.
15, 16 i 17 de març.
26, 27 i 28 d’abril.
31 de maig i 1 i 2 de juny.
14, 15 i 16 de juny.
Residencial 25, 26, 27 i 28 de juliol.

Preu: 1.800€ (es reparteix en 12 quotes)*. El preu NO inclou la pernoctació ni la manutenció del residencial.

* Aquesta formació està bonificada, total o parcialment, per la Fundae a tots/totes els/les treballadors/es per compte aliena amb contracte laboral (no funcionaris ni autònoms). Per a ampliar aquesta informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Coordinació: Sílvia Roca Heredia.
Tutoria de grup: Quim Gómez i Tarrés i Sílvia Roca Heredia.
En col·laboració amb l’Institut Integratiu.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse