Formació en teràpia Gestalt II. Superior.

L’aquí i l’ara; el poder de la Presència

Gestalt és l’actitud bàsica de valorar el present i la presència, l’atenció i la responsabilitat.
Claudio Naranjo.

Aquest formació neix de la col·laboració entre l’Institut integratiu i Aleph, Espai terapèutic.

L’Institut integratiu és una escola, referència en la formació humanista, inspirada i creada a partir del treball de Claudio Naranjo, el seu Mentor; té com a valor la qualitat humana i la professionalitat del seu equip docent.

 

PRESENTACIÓ
Aquest curs ofereix un aprofundiment en l’actitud, metodologia, aplicacions i teoria de la teràpia Gestalt. Facilita l’entrenament de la relació terapèutica i proposa un espai de supervisió de pràctiques.

 

Objetius:

  • Aprofundir en el treball personal terapèutic perquè la persona del terapeuta sigui el recurs essencial.
  • Entrenar-se com a terapeuta i trobar l’estil propi.
  • Adquirir el coneixement d’un mosaic amb diferents enfocaments de psicoteràpia, relacions humanes i pràctiques meditatives. Adquirir la capacitat de reconèixer l’encontre d’aquests tres àmbits.

 

PROGRAMA
TREBALLS VIVENCIALS:
Presentació i treball experiencial dels temes bàsics de la Gestalt:

  • Escolta i comunicació terapèutica.
  • Gestalt grupal. Sexualitat. Relacions interpersonals.
  • Tallers monogràfics: PNL, constel·lacions familiars i teatre.
  • Relació terapèutica: transferència/contratransferència i escenes temudes del terapeuta.
  • Treball amb el dol i la mort.
  • Aplicacions o extensions de la Gestalt.

 

TERÀPIA PERSONAL:
Espais grupals de treball personal. L’alumne podrà comptar amb el recolzament i acompanyament d’un tutor/a.

 

DINÀMICA GRUPAL:
Espai dedicat a la interacció dels participants del grup; estudi i pràctica de la creació, les fases, els rols, etc., de la dinàmica grupal; adquisició de recursos útils en la conducció de grups.

 

PRÀCTIQUES SUPERVISADES:
Dins del grup de formació, cada alumne podrà fer pràctiques de teràpia individual o grupal. S’inclouen persones externes.

 

ESPAI TEÒRIC-PRÀCTIC:
Aprofundiment en aspectes teòrics de la teràpia Gestalt i en les seves aplicacions.

 

Teoria de la pràctica terapèutica: enquadrament, primera entrevista, hipòtesi diagnòstica, seguiment del procés, finalització del procés i altres enfocaments terapèutics.

 

Psicopatologia i Gestalt.

 

Informació d’altres enfocaments i teories properes o complementàries: Meditació, Anàlisi Transaccional, Moviment autèntic. Teràpia Breu-estratègica. Teràpia Sistèmica i Constel·lacions familiars. Anàlisi del caràcter. PNL i Coaching. Bioenergètica. Artteràpia. Respiració holotròpica.

 

APLICACIONS:
Aplicació a diferents àmbits: Salut i teràpies naturals. Educació. Parella i família. Sexualitat. Creativitat. Coaching i desenvolupament organitzacional. Psicologia Transpersonal i integració psicoespiritual.

 

METODOLOGIA
La metodologia de la teràpia Gestalt és vivencial i experiencial. Parteix del treball personal interior, el treball relacional amb el grup i la integració de les diferents parts de la persona sota la guia i supervisió dels tutors i dels diferents professionals que conformen la formació en Teràpia Gestalt.

 

PROFESSORAT
Equip Institut Integratiu.

 

CERTIFICACIÓ
La formació està avalada per l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt qui atorga el diploma acreditatiu que permet l’exercici com a Terapeuta en Gestalt en diversos àmbits (desenvolupament personal, coaching, educació, corporal, creativitat, social). També tramita el reconeixement per a exercir com a Psicoterapeuta per la FEAP Federación Española de Federaciones de Psicoterapeutas.

PROGRAMA DE PRÀCTIQUES
Disposem d’un programa que permet a l’alumne endinsar-se en el món terapèutic mitjançant la col·laboració en projectes a diverses entitats socials, educatives i empresarials.

 

Beques teràpia individual:
Els alumnes que ho necessitin, i partir d’un barem establert (econòmic, familiar i de salut), poden sol·licitar una beca per a realitzar les 80 hores de teràpia individual que demana l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt. Aquestes teràpies són realitzades per professionals amb una experiència en Gestalt d’entre 10 i 20 anys.

Formació 2022-2024:

Un cap de setmana al mes, de setembre de 2022 a juliol de 2023 i de setembre de 2023 a juliol de 2024.

Horari: Caps de setmana de setembre a juny: divendres de 18h a 22h, dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h i diumenge de 10h a 14h.
Residencial: tres dies i mig al juliol.
Dates: a determinar.

Preu: 1.750€ (es reparteix en inscripció i mensualitats)*. El preu NO inclou la pernoctació ni la manutenció del residencial.

* Aquesta formació està bonificada, total o parcialment, per la Fundae a tots/totes els/les treballadors/es per compte aliena amb contracte laboral (no funcionaris ni autònoms). Per a ampliar aquesta informació, posa't en contacte amb nosaltres.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse