Formació en teràpia Gestalt. Superior I i II.

L’aquí i l’ara; el poder de la Presència

Gestalt és l’actitud bàsica de valorar el present i la presència, l’atenció i la responsabilitat.
Claudio Naranjo.

Aquest formació neix de la col·laboració entre l’Institut integratiu i Aleph, Espai terapèutic.

L’Institut integratiu és una escola, referència en la formació humanista, inspirada i creada a partir del treball de Claudio Naranjo, el seu Mentor; té com a valor la qualitat humana i la professionalitat del seu equip docent.

 

PRESENTACIÓ
Aquest curs ofereix un aprofundiment en l’actitud, metodologia, aplicacions i teoria de la teràpia Gestalt. Facilita l’entrenament de la relació terapèutica i proposa un espai de supervisió de pràctiques.

 

Objetius:

  • Aprofundir en el treball personal terapèutic perquè la persona del terapeuta sigui el recurs essencial.
  • Entrenar-se com a terapeuta i trobar l’estil propi.
  • Adquirir el coneixement d’un mosaic amb diferents enfocaments de psicoteràpia, relacions humanes i pràctiques meditatives. Adquirir la capacitat de reconèixer l’encontre d’aquests tres àmbits.

 

PROGRAMA
TREBALLS VIVENCIALS:
Presentació i treball experiencial dels temes bàsics de la Gestalt:

  • Escolta i comunicació terapèutica.
  • Gestalt grupal. Sexualitat. Relacions interpersonals.
  • Tallers monogràfics: PNL, constel·lacions familiars i teatre.
  • Relació terapèutica: transferència/contratransferència i escenes temudes del terapeuta.
  • Treball amb el dol i la mort.
  • Aplicacions o extensions de la Gestalt.

 

TERÀPIA PERSONAL:
Espais grupals de treball personal. L’alumne podrà comptar amb el recolzament i acompanyament d’un tutor/a.

 

DINÀMICA GRUPAL:
Espai dedicat a la interacció dels participants del grup; estudi i pràctica de la creació, les fases, els rols, etc., de la dinàmica grupal; adquisició de recursos útils en la conducció de grups.

 

PRÀCTIQUES SUPERVISADES:
Dins del grup de formació, cada alumne podrà fer pràctiques de teràpia individual o grupal. S’inclouen persones externes.

 

ESPAI TEÒRIC-PRÀCTIC:
Aprofundiment en aspectes teòrics de la teràpia Gestalt i en les seves aplicacions.

 

Teoria de la pràctica terapèutica: enquadrament, primera entrevista, hipòtesi diagnòstica, seguiment del procés, finalització del procés i altres enfocaments terapèutics.

 

Psicopatologia i Gestalt.

 

Informació d’altres enfocaments i teories properes o complementàries: Meditació, Anàlisi Transaccional, Moviment autèntic. Teràpia Breu-estratègica. Teràpia Sistèmica i Constel·lacions familiars. Anàlisi del caràcter. PNL i Coaching. Bioenergètica. Artteràpia. Respiració holotròpica.

 

APLICACIONS:
Aplicació a diferents àmbits: Salut i teràpies naturals. Educació. Parella i família. Sexualitat. Creativitat. Coaching i desenvolupament organitzacional. Psicologia Transpersonal i integració psicoespiritual.

 

METODOLOGIA
La metodologia de la teràpia Gestalt és vivencial i experiencial. Parteix del treball personal interior, el treball relacional amb el grup i la integració de les diferents parts de la persona sota la guia i supervisió dels tutors i dels diferents professionals que conformen la formació en Teràpia Gestalt.

 

CERTIFICACIÓ
La formació està avalada per l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt qui atorga el diploma acreditatiu que permet l’exercici com a Terapeuta en Gestalt en diversos àmbits (desenvolupament personal, coaching, educació, corporal, creativitat, social). També tramita el reconeixement per a exercir com a Psicoterapeuta per la FEAP Federación Española de Federaciones de Psicoterapeutas.

 

 

PROGRAMA DE PRÀCTIQUES
Disposem d’un programa que permet a l’alumne endinsar-se en el món terapèutic mitjançant la col·laboració en projectes a diverses entitats socials, educatives i empresarials.

 

Beques teràpia individual:
Els alumnes que ho necessitin, i partir d’un barem establert (econòmic, familiar i de salut), poden sol·licitar una beca per a realitzar les 80 hores de teràpia individual que demana l’AETG Asociación Española de Terapia Gestalt. Aquestes teràpies són realitzades per professionals amb una experiència en Gestalt d’entre 10 i 20 anys.

Professorat

Sílvia Roca Heredia
Llicenciada en Traducció i Interpretació amb 20 anys d’experiència com a docent, tutora d’adolescents i acompanyament a famílies. Terapeuta Gestalt des de 2011, formada en l’Escola de l’Ésser. Formada en Món simbòlic per Empar Fresquet. Facilitadora de grups des de 2015. Constel·ladora familiar formada en l’Institut Integratiu. Desde 2017 dirigeix l’espai terapèutic Aleph, a Mataró.

 

Quim Gómez i Tarrés
Terapeuta Gestalt format en l’Institut Integratiu. Llicenciat en Filosofia i Psicologia. Psicòleg Sanitari. Capacitat com a constel·lador per l’Asociación europea de constelaciones familiares y terapia sistémica. Facilitador de grups des de 2010. Membre Titular de l’AETG. Membre de la FEAP. Format en el programa SAT de Psicoteràpia Integrativa amb Claudio Naranjo. Formació en dol amb Assumpta Mateu. Formació en Psicologia Transpersonal i Relació d’Ajuda, model Integral.

 

Marcelo Antoni
Postgraduat en Psicoteràpia Cognitivo-social per la Universitat de Barcelona. Terapeuta Gestalt amb més de 40 anys d’experiència, pioner de la Gestalt a Barcelona. Practitioner en PNL. Especialista en tècniques d’encontre i psicodramàtiques. Format en Diafreo Terapia. Terapeuta Corporal (Respiració inversa, Anells i Moviment). Format en Psicoteràpia integrativa amb Claudio Naranjo i col·laborador seu. Membre Didacta i Supervisor de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Psicoterapeuta reconegut per la FEAP (Federación Europea de Asociaciones de Psicoterapeutas).

 

Juana Gallardo
Professora de Filosofia. Terapeuta Gestalt i formadora. Assessora filosòfica. Autora de dos llibres: Una historia no puede ser, novela sobre el duelo por la pérdida de la madre y Muchos amores y una sola muerte, poesía. Formada en Psicología de los Eneatipos en el programa SAT de Claudio Naranjo.

 

Bojan Ivic Paunovic
Format en Psicologia Junguiana i en Psicodrama a Belgrad 1995-1996. Gran seguidor de Claudio Naranjo i de la seva obra, participa en el programa SAT. Director de teatre, professor d’actors i de directors de teatre, televisió i cinema a nivell internacional, a banda de la seva experiència com a terapeuta integratiu, professor i coach actoral en innombrables projectes audiovisuals arreu del món. Sempre ha defensat la postura “científica” dins d’un camp àmpliament considerat “artístic”.

 

Larisa Michell Insunza
Psicòloga Clínica, terapeuta corporal (Esc. Terapia corporal Chile), formada en mètode neurobiològic ICC, ashtanga yoga i escola SAT Claudio Naranjo. Directora durant 10 anys de l’àrea de psicoteràpia per a adults del Centro de Integración Cognitivo Corporal (CICC) de Santiago de Xile. Actualment dona cursos de formació i tallers en torn a la relació “Cos, ment, emocions” a Xile, Brasil, Uruguai, Perú i Espanya. Deixeble i Col·laboradora de Claudio Naranjo en els programes SAT de Xile, Brasil i Uruguai.

 

Sandra Lozano Perea
Diplomada en Teràpia Gestalt el 2013. En els últims deu anys està fent acompanyament a persones en sessió individual i grupal i facilita Tantra per a dones a Barcelona i Eivissa. En els últims tres anys ha acompanyat com a observadora els alumnes de la formació Gestalt a l’Institut Integratiu, a Barcelona. Postgrau en Teràpia Transpersonal i formació en respiració xamànica. Col·laboració com a observadora en el Postgrau de corporal que ofereix l’Institut integratiu. En acabar la diplomatura en Gestalt, va estar viatjant per Xile on va obtenir el diploma en Enfoque Holístico de la Salud y la Enfermedad (Diálogo con órganos) amb la Dra. Adriana Schnake (La Nana).

 

Matías Podestá
Psicoteràpia Gestalt, Psicoteràpia Sistèmica, Expressió Corporal, Programació Neurolingüística (PNL) i Coaching, Psicoteràpia integrativa del programa SAT (Dr. Claudio Naranjo). Postgraus en Constel·lacions Familiars, Intervenció Familiar, Teràpia Infantil, Teràpia per a adolescents, Teràpia d’acompanyament al Dol, Teràpia de Parella i Màster en Sexualitat. Director d’Inspira Gestalt des de l’any 2011 i membre titular de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).

 

Iolanda Bertran
Llicenciada en Psicologia de la intervenció social. Colegiada nº 13953, amb més de 20 anys d’experiència. Terapeuta Gestalt, membre titular de l’AETG. Formada en Psicologia dels Eneatips en el programa SAT de Claudio Naranjo. Formada en Tècniques d’Intervenció en Psicoteràpia (IEPB). Formada en l’Especializació en Constel·laciones Familiars. Terapeuta Transpersonal per l’Escuela Española de Desarrollo Transpersonal. Formada en Acompanyament a la Mort (CEPEM). Màster en Educació Emocional (UB). Màster en Hipnosi Clínica i Ericksoniana (UB) amb Guillem Feixas.

 

Rosa Medina
Educada en la música (piano, flauta, cant) en el si d’una família de músics. Psicòloga i psicoterapeuta gestàltica i corenergètica, formada en Psicoteràpia Integrativa en el Programa SAT amb Claudio Naranjo, integra el treball amb la veu a la seva activitat psicoterapèutica grupal i individual.

 

José Luis Pérez
Psicòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1983 i terapeuta Gestalt per l’Escuela del Taller de Gestalt de Barcelona el 1990. Format en Biogestalt i Dinámica de Grupos per Antonio Asín, a Biscaia, el 1994, en Psicoteràpia Integrativa (programa SAT) per Claudio Naranjo el 1993, en Axiologia per Alfonso Castro en l’IPETG d’Alacant, en Eneagrama amb Claudio Naranjo. Des de l’año 2015 és Psicòleg General Sanitari, va estudiar Anàlisi Transaccional, Bioenergètica, EMDR, EFT, Psicoteràpia Psicoanalítica Relacional (IPR, a Madrid). Participa activament com a membre i soci a diferents associacions en funció de psicoterapeuta didacta i supervisor de la AETG. Membre de la Federación Española de Asociaciones de Psicoterapia, president de la Asociación Española de Terapia Gestalt de 1996 a 2003. President del 1r i 3r Congreso Nacional de Gestalt (Barcelona i Màlaga 2017). Durant diversos anys, ha estat col·laborador en el SAT de Claudio Naranjo a Brasil (2006), a Itàlia (2007) i a Espanya (1993, 2011-2014, 2019). Cofundador d’Egara Escuela Arava de Terapia Gestalt, de l’Escuela de Gestalt de Girona i de l’Escuela de Psicoterapia Integrativa de Pamplona.

 

Luis Carbajal
Psicòleg. Terapeuta gestàltic. Terapeuta Integratiu (Programa SAT i IPETG). Format en el test Hartman. Autor dels libres Hablar con el cuerpo. La expresión corporal un camino para el bienestar y Del organismo al Cuerpo: Gestalt Corporal. Editorial Comanegra.

 

Antonio Gómez
Soci director i cofundador del Centre de Desenvolupament del Potencial Humà del Maresme des de 1994. Psicoterapeuta Gestalt. Membre Titular, Supervisor i Didacta de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt). Psicoterapeuta reconegut per la FEAP (Federación Española de Psicoterapia). Professor. Educador social. Format en psicoteràpia integrativa en el programa SAT dirigit per Claudio Naranjo. Format en Gestalt per al Desarrollo de Organizaciones y Sistemas per l’Instituto Gestalt DO. 25 anys d’experiència com a psicoterapeuta i 18 anys en formació i supervisió de professionals. De 1974 a 1995 coordina i intervé com a educador i psicoterapeuta en diversos projectes de desenvolupament comunitari autogestionats per veïns i joves. Estudia i practica Xamanisme (Emilio Fiel, Alejandro Jodorowsky, Nanita…), així com diverses tradicions espirituals. Cofundador i docent de l’Escuela Gestalt Barcelona.

 

Néstor Muzo
Terapeuta gestàltic, clown, director d’escena. Formació en Interpretació, Clown Artístic, Clown d’hospital, Postgrau en Dinàmica de grups, Gestalt, Eneagrama, Certificació en Coach Wingwave, Deixeble del Dr. Claudio Naranjo en el programa SAT. Cofundador i director artístic dels Doctores Apapachos a Puebla, Mèxic. Membre Titular de l’Asociación Española de Terapia Gestalt, Didacta i Supervisor d’orientació gestàltica. Pioner i director del Postgrau d’especialitat en Clowngestalt, avalat per l’AETG.

 

Óscar Velado
Actor, professor i director de teatre. Es forma en el Taller de Artes escénicas de Vitòria i en l’Estudio Corazza para la Actuación. Desenvolupa la seva carrera com a actor i director en nombrosos projectes de teatre, treballant amb directors com Juan Carlos Corazza, Pablo Messiez o Victor Duplá, entre d’altres. Format en psicologia integrativa en el programa SAT de Claudio Naranjo, en psicoteràpia Gestalt por l’AETG, en teràpia sistèmica per Psicogestalt Madrid i en conducció de grups amb Paco Peñarrubia. Actualment, professor d’interpretació en l’Estudio Corazza para la Actuación i col·laborador en el programa SAT de Claudio Naranjo.

 

Bernardo Armas
Postgrau en Anàlisi i Conducció de Grups (UB). Diploma en Teràpia Familiar Sistèmica (UAB). Terapeuta Gestalt, formació fonamental i pràctiques en el Programa SAT. Deixeble i col·laborador de Claudio Naranjo des de 2001 (Professor Programa SAT-Educació, Investigador d’Eneagrama, organitzador i professor dels cursos de la Gestalt de Claudio Naranjo: Vuelta al Existencialismo Ateórico). Didacta de Coaching, PNL i Constel·lacions Gestàltiques. Co-fundador i PNL-Coach de la APNLI. Didacta i Supervisor de la AETG. Psicoterapeuta, Didacta i Supervisor de la FEAP.

Curs 2023-2024:

Superior I: 10 caps de setmana, de setembre de 2023 a juny de 2024; residencial al juliol.
Superior II: 10 caps de setmana, de setembre de 2023 a juny de 2024; residencial al juliol.

Horari: Caps de setmana d’octubre a juny: divendres de 18h a 22h, dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h i diumenge de 10h a 14h.
Residencial: de dijous a diumenge al juliol.

Dates Superior I:
15, 16 i 17 de setembre.
6, 7 i 8 d’octubre.
3, 4 i 5 de novembre.
1, 2, i 3 de desembre.
19, 20 i 21 de gener.
2, 3 i 4 de febrer.
1, 2 i 3 de març.
12, 13 i 14 d’abril.
17, 18 i 19 de maig.
7, 8 i 9 de juny.
Residencial 18, 19, 20 i 21 de juliol.

Dates Superior II:
29, 30 de setembre i 1 d’octubre.
20, 21 i 22 d’octubre.
10, 11 i 12 de novembre.
1, 2, i 3 de desembre.
19, 20 i 21 de gener.
16, 17 i 18 de febrer.
1, 2 i 3 de març.
5, 6 i 7 d’abril.
10, 11 i 12 de maig.
7, 8 i 9 de juny.
Residencial 27, 28, 29 i 30 de juny.

Preu:
Superior I: 1.800€ (es reparteix en 12 quotes)*. El preu NO inclou la pernoctació ni la manutenció del residencial.
Superior II: 1.750€ (es reparteix en 12 quotes)*. El preu NO inclou la pernoctació ni la manutenció del residencial.

* Aquesta formació està bonificada, total o parcialment, per la Fundae a tots/totes els/les treballadors/es per compte aliena amb contracte laboral (no funcionaris ni autònoms). Per a ampliar aquesta informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Coordinació: Sílvia Roca Heredia.
Tutoria de grup: Quim Gómez i Tarrés i Sílvia Roca Heredia.
En col·laboració amb l’Institut Integratiu.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse