Preformació en teràpia Gestalt

L’aquí i l’ara; el poder de la Presència

Gestalt és l’actitud bàsica de valorar el present i la presència, l’atenció i la responsabilitat.
Claudio Naranjo.

Aquest formació neix de la col·laboració entre l’Institut integratiu i Aleph, Espai terapèutic.

L’Institut integratiu és una escola, referència en la formació humanista, inspirada i creada a partir del treball de Claudio Naranjo, el seu Mentor; té com a valor la qualitat humana i la professionalitat del seu equip docent.

 

PRESENTACIÓ
Aquesta preformació té com a objectiu treballar vivencialment els continguts bàsics de la Gestalt i donar espai al treball personal de cada alumne, ja que en l’enfocament gestàltic és essencial la relació interpersonal i l’autoconeixement del terapeuta.

 

Els aspectes fonamentals que començarem a treballar en aquest curs són tres: PRESÈNCIA, CONSCIÈNCIA i RESPONSABILITAT per a un procés de canvi i transformació d’una vida dominada pels automatismes a una altra escollida lliurament.

 

A partir de tècniques corporals, treball sobre les emocions, dinàmiques de grup, espais de creativitat, meditació, jocs i dramatitzacions, es generen contextos i situacions en què la persona pot anar indagant aspectes de si mateix amb l’aportació valuosa i imprescindible dels companys. Aquestes indagacions es realitzen en un context segur, ja que tot el que allà esdevé es recull i elabora terapèuticament.

 

PROGRAMA
TREBALLS VIVENCIALS:
Treball experiencial dels temes bàsics de la Gestalt:

  • Aquí i ara. Treball constant sobre el present. Consciència i Darse cuenta.
  • Els tres centres: cognitiu, emocional, instintiu.
  • Cicle de l’experiència: com tancar “gestalts” obertes, situacions inconcloses.
  • Polaritats: exploració d’aspectes no acceptats d’un mateix.
  • Treball amb el cos a través del moviment i presa de consciència de sensacions com a eina d’orientació a la vida.
  • Exploracions de les relacions parentals (amb la família d’origen) en tant que allà hi ha la matriu del nostre caràcter.

 

TERÀPIA PERSONAL:
Espais grupals de treball personal. L’alumne podrà comptar amb el recolzament i acompanyament d’un/a tutor/a.

 

DINÀMICA GRUPAL:
Espai dedicat a la interacció del grup.

 

ESPAI TEÒRIC-PRÀCTIC:
Elaboració teòrica dels diferents temes del curs.

 

METODOLOGIA
La metodologia de la teràpia Gestalt és vivencial i experiencial. Parteix del treball personal interior, el treball relacional amb el grup i la integració de les diferents parts de la persona sota la guia i supervisió dels tutors i dels diferents professionals que conformen la formació en Teràpia Gestalt.

 

PROFESSORAT
Quim Gómez i Tarrés
Terapeuta Gestalt format en l’Institut Integratiu. Llicenciat en Filosofia i Psicologia. Psicòleg Sanitari. Capacitat com a constel·lador per l’Asociación europea de constelaciones familiares y terapia sistémica. Facilitador de grups des de 2010. Membre Titular de l’AETG. Membre de la FEAP. Format en el programa SAT de Psicoteràpia Integrativa amb Claudio Naranjo. Formació en dol amb Assumpta Mateu. Formació en Psicologia Transpersonal i Relació d’Ajuda, model Integral.

 

Sílvia Roca Heredia
Llicenciada en Traducció i Interpretació amb 20 anys d’experiència com a docent, tutora d’adolescents i acompanyament a famílies. Terapeuta Gestalt des de 2011, formada en l’Escola de l’Ésser. Formada en Món simbòlic per Empar Fresquet. Facilitadora de grups des de 2015. Constel·ladora familiar formada en l’Institut Integratiu. Desde 2017 dirigeix l’espai terapèutic Aleph, a Mataró.

 

CERTIFICACIÓ
Aquest curs convalida 20 hores de les 80h de teràpia individual requerits per l’AETG per al Diploma de Terapeuta Gestalt.

Si tens interès en aquesta formació, et recomanem concertar una entrevista prèvia; posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant trucada telefònica 932504720 o correu electrònic a info@alephterapies.com

Preformació curs 2022:

Modalitat divendres tarda:
5 divendres de febrer a juny; residencial al juliol.

Dates: 18 de febrer, 25 de març, 29 d’abril, 27 de maig i 17 de juny.
Residencial 1, 2 i 3 de juliol; del divendres a les 18h fins al diumenge a les 14h.

Preu: 360€* (es reparteix en inscripció de 60€ i 5 mensualitats de 60€). El preu NO inclou la pernoctació i la manutenció del residencial.

Modalitat diumenges matí:
4 diumenges de 9:30 a 14:30h d’abril a juny; residencial al juliol

Dates: 3 d’abril, 1 de maig, 29 de maig i 19 de juny.
Residencial 1, 2 i 3 de juliol; del divendres a les 18h fins al diumenge a les 14h.

Preu: 360€* (es reparteix en inscripció de 80€ i 4 mensualitats de 70€). El preu NO inclou la pernoctació i la manutenció del residencial.

* Aquesta formació està bonificada, total o parcialment, per la Fundae a tots/totes els/les treballadors/es per compte aliena amb contracte laboral (no funcionaris ni autònoms). Per a ampliar aquesta informació, posa't en contacte amb nosaltres.

Coordinació: Sílvia Roca Heredia.
Tutoria de grup: Quim Gómez i Tarrés i Sílvia Roca Heredia.
En col·laboració amb l’Institut Integratiu.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse