Qigong

Qigong per a la salut

Cultivar l’equilibri de la vida

Arrelar el cos, obrir el cor i elevar l’esperit: un camí d’harmonia i fortalesa.

Quan practiquem Qigong (Txikung) ens convertim en el nostre propi jardiner. Aquest jardiner cuida i cultiva cada dia la seva terra, el seu cos, perquè estigui sa i es desenvolupi en harmonia. Si fóssim un arbre, miraríem de mantenir unes arrels fortes i profundes, un tronc vigorós i flexible, i unes branques àgils i plenes de vida.

 

Aquesta pràctica d’origen mil·lenari és una de les branques de la Medicina Xinesa, junt amb l’acupuntura i el massatge Tui Na. Es realitza drets, amb moviments lents i generalment suaus, on alineem la respiració i la ment. Inicialment busquem augmentar la nostra energia o Qi, situada en el Dan Tian, en el baix abdomen. A mesura que anem practicant, l’energia va augmentant i va arribant als diferents meridians del cos, portant més vitalitat a l’organisme. Amb una pràctica regular el cos va guanyant flexibilitat i vitalitat gràcies a l’augment del fluxe sanguini, el treball dels teixits tous i la regulació de les funcions de l’organisme.

 

A través de la unió del cos, la ment i la respiració, entrem en una meditació en moviment que ens convida a desenvolupar la consciència. A nivell físic, estem més presents a les sensacions del cos. A nivell mental, estem més tranquils, més connectats al cor. En Medicina Xinesa, el cor és la llar del «Shen», la ment o esperit i, gràcies a la pràctica, la ment va retornant a la seva llar, passant de la dispersió a la calma.

 

Quan ordenem el nostre cor i el nostre cos, s’ordena la nostra vida. Quan tenim salut i vitalitat, ens relacionem bé amb nosaltres mateixos, i per tant, també amb els altres. Per això el Qigong ens ajuda a cultivar la vida, la que va per dins del cos i la que es desplega al nostre voltant.

Dimarts de 10 a 11h.

A càrrec d'Irene Duque Navarro, Instructora de Qigong, Diplomada en Medicina Tradicional Xinesa i Facilitadora de Moviment Bioenergètic Grupal.

El que dóna valor a una tassa de fang és l’espai buit que hi ha entre les seves parets.
Lao Tse